033 - 253 41 70
Vraag direct een offerte aan

Valkuilen

Wanneer u een lening gaat afsluiten komt hier meer bij kijken dan u denkt. Voor het lenen van geld verschillen de rentes per bank. Het vergelijken van leningen kan zinvol zijn, maar uw maandlasten kunnen afhankelijk zijn van fiscaal voordeel, het gebruik van verzekeringen en zo zijn er nog tal van invloeden waardoor de maandlasten hoger of lager kunnen uitvallen. Bij de meeste leenberekeningen wordt alleen de hoogte van de rente van de aangevraagde lening vergeleken, maar er zijn meer belangrijke factoren waar u op moet letten. Bij Beterlenen geven we u een aantal leentips waar u op moet letten bij het afsluiten van een lening of krediet.

Vraag
hier uw
offerte
aan!Pas op deze valkuilen wanneer u overweegt een lening of krediet af te sluiten.

  • Indien u op kantoor moet verschijnen of er moet iemand langskomen, teken dan nooit direct.
  • Vraag of u de kredietofferte mee naar huis mag nemen, of de offerte een weekje thuis mag houden. Mag dit niet, dan heeft de kredietaanbieder mogelijk iets te verbergen.
  • Is er sprake van een instaprente (tijdelijk laag en vervolgens een stapsgewijs hogere rente) of heeft de aangeboden rente een meer blijvend karakter? 
  • Zit er op de lening een standaard dekking bij overlijden of wordt u verplicht een aparte verzekering af te sluiten?
  • Indien een aparte verzekering tegen een eenmalige koopsom wordt gesloten, dan hoeft de premie daarvoor niet hoger te zijn dan 15-20% van het kredietbedrag om toch voldoende dekking te bieden.  
  • Is er (al dan niet terecht) rekening gehouden met fiscaal voordeel? Vaak worden er leenaanbiedingen gedaan waar uitgegaan wordt van 52% aftrekbaarheid.  Niet alleen is dit het hoogste tarief, maar daarnaast is er alleen fiscale aftrek mogelijk wanneer u het geld gebruikt voor duurzame verbetering van de door u bewoonde eigen woning.
  • Is de aangeboden lage rente alleen mogelijk wanneer u huisbezitter bent, dan wordt u hoogstwaarschijnlijk een 2e hypotheek aangeboden met een te lange looptijd (ten opzichte van het doel waarvoor u de lening gebruikt). 
  • Bent u verplicht een spaarpolis af te sluiten, let er dan goed op dat de looptijd hiervan de 15 of 20 jaar niet overtreft (maar blijf goed letten op het doel van de door u aangevraagde lening). Let er ook op dat dit geen beleggingsverzekering betreft. Vaak is een dergelijke polis lucratiever voor de aanbieder dan voor u!
  • Geld lenen kost geld, het kan veel geld schelen door weliswaar een iets hogere rente, maar een aanmerkelijk kortere looptijd te kiezen.

Hoeveel kan ik lenen?

,- per maand

,- per maand
,- per maand

U kunt maximaal
 
34.500
,-

lenen.

Vraag direct uw offerte aan!