033 - 253 41 70
Vraag direct een offerte aan

Een restschuld is fiscaalvriendelijk te financieren.

Wanneer u uw woning verkoopt kan het voorkomen dat er op uw woning een hypotheek rust welke hoger is dan de verkoopwaarde van de woning. Bij verkoop blijft er dan een bedrag over wat u dient bij te betalen. Dit noemen we restschuld. Het meefinancieren van de restschuld bij een nieuwe hypotheek is vaak lastig. Veel banken zijn terughoudend met het geven van een hypotheek inclusief de financiering van een restschuld. En bij een NHG-hypotheek is het meefinancieren van een restschuld sowieso erg lastig. Kortom: dit betekent dat je niet naar je droomhuis kunt verhuizen. 

Vraag
hier uw
offerte
aan!Wij denken in mogelijkheden. 

Doordat de prijzen van koopwoningen de laatste jaren fors zijn gedaald, hebben vooral mensen die vanaf 2001 een woning hebben gekocht met deze restschuldproblematiek te maken. Woningen met een ‘hypotheek onder water’ vormen een toenemend maatschappelijk probleem en belemmeren de doorstroming. De restschuldoplossing van Beterlenen.nl is bedoeld om de doorstroming te bevorderen en woningbezitters tegemoet te komen in hun woonwensen. Het restschuld Krediet kan boetevrij worden afgelost en wordt door de geldverstrekkers geaccepteerd als oplossing voor de ontstane restschuld. Door de restschuld apart te financieren heeft de consument de vrijheid om te kiezen voor de best passende hypotheek en is daarmee niet gebonden aan één bepaalde bank of geldverstrekker. Onze verwachting is dat hierdoor veel woningbezitters die nu ‘gevangen’ zitten in hun eigen woning de kans krijgen om hun (nieuwe) droomhuis te kunnen kopen en dat de woningmarkt daarmee net weer dat benodigde duwtje in de rug krijgt.

De meeste huiseigenaren willen deze restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek echter volgens de huidige hypotheekregels is dit vaak niet mogelijk. Dit komt mede door de aanscherping van de hypotheekregels en dat er bij de nieuwe hypotheek gekeken wordt of uw inkomen en de waarde van de nieuwe koopwoning dit toestaat.  Daarnaast zullen de maandlasten van de nieuwe hypotheek hoger worden en kan er, afhankelijk van de hypotheekvorm, gedurende de looptijd van de hypotheek (tot 30 jaar) rente betaald worden over deze restschuld. Daarbij is de restschuld aftrebaar voor maximaal 15 jaar (voorlopig en onder voorwaarden). Voor restschulden die ontstaan zijn tussen 2012 en 2017 is bepaald dat de rente op deze restschuldfinanciering tot maximaal 15 jaar aftrekbaar is!

Hoe de restschuld financieren door middel van een restschuldfinanciering? 
Wanneer u niet beschikt over voldoende spaargeld voor het  aflossen van de restschuld of dit spaargeld hier niet voor wenst te gebruiken kunt u de restschuld van uw woning financieren middels een consumptief krediet zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Daar waar de hypotheekverstrekkers niet of nauwelijks iets extra willen doen voor de financiering van de restschuld gaan kredietverstrekkers hier anders mee om. Het financieren van deze restschuld is daarom, afhankelijk van uw inkomsten en lasten, middels het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening (vaak)goed op te lossen.

Wanneer u uw restschuld financiert middels een doorlopend restschuld krediet of persoonlijke lening is het uiteraard van belang dat u de lasten van deze restschuld financiering maandelijks kunt dragen naast uw nieuwe woonlast. Daarnaast is het aan te raden om de restschuld zo snel af te lossen.

Vraag voor het financieren van uw restschuld vrijblijvend een offerte aan! Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u.

Hoeveel kan ik lenen?

,- per maand

,- per maand
,- per maand

U kunt maximaal
 
34.500
,-

lenen.

Vraag direct uw offerte aan!